Hmmmm, ce bine
miroase! Cafea! Da,
știam că este
rândul tău să
o pregătești azi și vreau
să profit de
asta. Uite, mă întind și
mai tare în
tot patul, îmi
trag plapuma până
peste cap și
mă prefac că
dorm încă. E
așa de cald
și de bine
aici!
Da, dar
parcă mirosul ăsta
de cafea îndulcită
maxim și cu
o singură picătură
de lapte, una singură, intră
cu forța în
cameră și mă
gâdilă pe sub
plapumă. Nu prea
am cum să-i
rezist, ce să
fac!
Unde mi-or fi
papucii, că aseară
i-am lăsat lângă
pat? Ciudat! În
fine, până la
bucătărie nu sunt prea mulți kilometri, așa
că am să
țopăi până acolo,
poate îmi găsesc
și papucii călători.
Bună dimineațaaaa,
dragule! Am venit
după miros, știi
tu ... hopaaa, dar
ce-i aici? Zău
că nu pricep!
Micul-dejun? Și în
paharul roz-transparent, din
serviciul nou-nouț, pe
care l-am cumpărat
abia aseară, că ai
zis tu
că-ți trebuie pahare
mari pentru niște
experimente și n-ai
vrut să-mi spui
ce fel de
experimente, în paharul
ăla ce este?
Mmmmm, arată demențial!
Vreau să gust,
ce faci, de
ce mi-l iei?
Ahh, da,
uitasem! Păi, dacă
ai jucărie nouă,
acum trebuie să
aștept înainte de
a devora tot.
Nu prea am
nevoie eu de
lecții înainte, știu
sigur, după atâta
amar de ani
de când facem
cu rândul la
bucătărie, am învățat
să mă bucur
de explozia de
gusturi și arome
pe care te
pricepi de minune
și mult mai
bine decât mine să le
obții.
Așaaa, deci
ai primit cadou
de ziua ta
un storcător prin
presare la rece,
Hurom. Te-ai
gândit tu să-l
încerci azi. Până
aici totul este
ok, n-am nimic
împotrivă. Acum, pot
să gust? Nuuu?
Măi să fie,
suspansul mă omoară.
Recunosc, arată
bine, se asortează
perfect cu noul
nostru blat vișiniu
din bucătărie, că
cel vechi cam
obosise. Și storcătorul
tot vișiniu este.
Cum adică nu
este un storcător?
Am înțeles acum,
este noul nostru
aliat în lupta
pentru o viață
sănătoasă, prin presarea
la rece care
păstrează culoarea și
gustul ingredientelor folosite.
Dar, totuși, ca să nu
mor de poftă,
spune-mi măcar din
ce este făcut
sucul? Măr, bine,
portocală, ok, pară, super,
doi morcovi, perfect.
M-am înviorat
numai gândindu-mă la el.
Un lucru
mă nedumerește pe
mine: când ai
făcut sucul ăsta,
că eu nu
am auzit nimic
și tu știi
că eu dorm
cu urechile ciulite?
Ia-o mai ușor,
ca să înțeleg:
ai introdus fructele
prin gura de
alimentare clasică, care
a procesat ingredientele
lent, la modul
cel mai silențios,
transformându-le în sucul care a
păstrat cu până la 6
ori mai multe vitamine, minerale și enzime din acestea.
Dar, ce zici,
dragă, câte guri
are storcătorul ăsta?
Două. Mai
are una pentru
când te grăbești,
numită gura mare,
care preia toate
funcțiile și tu
pregătești altceva în
timpul ăsta. Interesant,
trebuie să recunosc.
Încă o
întrebare pentru tine, una scurtă,
că mă grăbesc
să beau sucul:
totuși, cum îl
cheamă pe el,
pe storcător, că
văd că este
foarte personalizat, cu
gurile lui cu
tot?
HUROM H-AI One Stop, de la
Hurom, din Coreea,
lider mondial în
tehnologiile de stoarcere
a legumelor și fructelor.
Asta înseamnă că pot să-l
folosesc și la
celebrele mele supe-creme
de legume? Foarte
tare, mulțumesc de
pont!
Pot să
gust acum, pot?
Te rog! Așaaa,
foarte bun, foarte
bun!
Și drept
pedeapsă că m-ai
ținut atât fără
să mă lași
să mă ating
de minunăția asta, mai
fă o cafea,
că cealaltă s-a
răcit de tot!
Și nu, nu-mi
mai trebuie altceva,
mulțumesc, mi-e prea
de ajuns!
Articol scris
pentru SuperBlog 2018!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu